11 Ağustos 2008 Pazartesi

Andy Warhol'un zaman kapsülleri



Kimi zaman bir fotoğraf, internet üzerinden gelmiş bir mail, sıklıkla kullanmayacağınız ancak yine de bulunmasını istediğiniz bir arkadaşınızın kartviziti veya bir eskizi saklamak için gün içinde ajandamızın sayfalarının arasını, belki cüzdanımızı, bookmarklarımızı kullanırız. Andy Warhol da öyle yapmış. Hayatının son 30 yılında saklamak istediği herşeyi masasının üstünde tuttuğu karton kutulara istiflemiş, doldukça kutular bir güzel paketleyip saklamış. Şimdilerde 450'si açılmamış bu 610 kutu Pittsburgh'daki Andy Warhol müzesinde sergileriyor. Her bir kutuyu açmak büyük heyecan olsa gerek. Bir yandan önemli bir tasarımcıya dokunurken neredeyse, diğar yandan zamanda yolculuk ediyorsunuz.



Konuyla ilgili detaylı bir yazı ise işte burada.

3 yorum:

phoenixia dedi ki...

ben de birgün warhol olursam... diye saklamaya devam yani..:)

miocaro dedi ki...

zamani cok rahat harciyoruz ya onun belki bilincsiz endisesi ile biriktiriyoruz geride biraktiklarimizi kaybettigimiz zamani elimizde tutariz belki diye :) warhol mu? yok canim estafurullah

phoenixia dedi ki...

evet..zamanı koklamak için biraz..:)
ben sonuna kadar götüremiyorum ama.. bellirsiz bir zaman sonra "kokusu" kalmadıysa ya da artık o "koku" beni yakalamıyorsa atıyorum..